Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(6 főre)

250 g Gyermelyi búzafinomliszt

30 g mazsola

0,5 db citrom (reszelt héj)

1,5 dl tej

50 g vaj

2 db Gyermelyi tojás sárgája

50 g cukor

1 kiskanál só

10 g élesztő

0,5 db vaníliarúd

Desszert
Elkészítés:1 óra és 30 perc
Nehézségi szint:Közepes

Mazsolás kalács

Az élesztőt egy kanál cukorral elkeverjük, adunk hozzá fél dl langyos tejet és fél kanál lisztet, majd langyos helyen felfuttatjuk.
A maradék lisztet, cukrot, sót, tojássárgáját, olvasztott vajat, vaníliát, citromhéjat beletesszük egy nagyobb tálba. A felfutott élesztőt is a tálba öntjük. A maradék langyos tej hozzáadásával tésztát készítünk. A tésztát alaposan kidagasztjuk, hogy jó levegős legyen. Ha kellően szuszogós a tészta, letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük addig, míg kb. a duplájára nem nő. Amikor megkelt, átdolgozzuk a mazsola hozzáadásával együtt. Kivesszük lisztezett deszkára, pihentetjük 10 percet.

Majd egy kisebb kenyérsütő formát kivajazunk, lisztezünk, és beletesszük a tésztát. Kelesztjük a tésztát 20 percig, ezt követően lekenjük tojással. A kalácsot 180 C°-os előmelegített sütőben sütjük, mérettől függően 30-40 percig. Sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd megszórjuk a porcukorral, és szeletelve tálaljuk.