Elkészítése:
- lépés – Amennyiben a mazsola, a meggy és a datolya túl száraz, 5 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és kinyomkodjuk belőle a vizet. Ha a gyümölcsök elég puhák, akkor ez a lépés elhagyható. – 5 perc
- lépés – Az aszalt gyümölcsöket egy késes aprítóba tesszük, és a zabpehellyel együtt pépesre összeaprítjuk. Az aprító erősségétől függően vagy teljesen pépes lesz, vagy picit darabos. Mindkét állag jó. – 5 perc
- lépés – A masszát sütőpapírra terítjük téglalap alakban, megszórjuk a zabpehellyel, és benedvesített kezünk segítségével 1 cm vastagra nyomkodjuk, majd hűtőben pihentetjük 1 órát. – 5 perc + 1 óra pihentetés
- lépés – A megdermedt masszát szeletekre vágjuk. – 5 perc
Összes idő: 15 perc+ 1 óra pihentetés
Tipp: golyókat is formázhatunk a masszából, sőt akár 5 dkg olajos magot is adhatunk hozzá az aprításkor. Ez esetben kicsit keményebb lesz a massza.