Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
Profiteroles (tészta):
60 g MEGGLE vaj
124 ml víz
csipetnyi só
1 tk kristálycukor
80 g fehér liszt
2 egész tojás

Sózott karamell:
100 ml MEGGLE Főzőkrém 15%
150 g kristálycukor
40 g MEGGLE vaj
1 teáskanál só

Krém töltelékhez:
250 ml MEGGLE Főzőkrém 15%
elkészített sózott karamell
Desszert
Elkészítés:50 perc
Nehézségi szint:Közepes

Profiteroles sós karamellel töltve, főzőkrémmel

Melegítsük fel a sütőt 200°C-ra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.

A profiteroles tésztájához, tegyük a vajat és a vizet egy lábosba, és melegítsük fel, amíg a vaj megolvad. Adjuk hozzá a lisztet, sót és a cukrot, és verjük addig, amíg a tészta sűrű és sima nem lesz. Hagyjuk kihűlni a tésztát.

Ha kihűlt, egyesével ajuk hozzá a tojásokat a tésztához, és jól keverük el.
Tegyük a keveréket egy cukrászzsákba, és nyomjunk körülbelül diónyi nagyságú adagokat a sütőpapírra, elegendő helyet hagyva az adagok között, mivel ezek sütés közben megháromszorozódnak.
Süssük a tészát 200 ° C-on 20-25 percig. Sütés közben ne nyissuk ki a sütőt, mert ez a tészta összeesését okozhatja. Hagyjuk kihűlni a megsült profiterolokat, és készítsük el a tölteléket.

Először készítsük el a sós karamellát. Ehhez karamellizáljuk a cukort egy mély lábosban. Miután teljesen megolvadt, lassan adjuk hozzá a vajat és cseppegtessük hozzá a tejszínt (vigyázzunk, mert a karamell gyorsan buborékolni fog),  vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a sót, és hagyjuk kihűlni a karamellát.

Verjük fel a Főzőkrémet, amíg meg nem tartja az alakját, és keverjük bele a kihűlt sózott karamellát. Keverjük össze őket habosra. Maximum 3-4 evőkanálnyi karamellát tegyünk csak a keverékhez, ízlés szerint.  
Vágjuk a megsült profiteroles golyókat ketté és töltsük meg a krémmel. Hűvös heylen tároljuk.