Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)

250 g Gyermelyi búzafinomliszt

25 g mandula (darált)

0,5 db citrom (reszelt héj)

40 g mazsola

40 g aszalt barack

40 g aszalt szilva

40 g kandírozott narancshéj

125 g túró

90 g vaj

25 g vaj

1 db Gyermelyi tojás

80 g porcukor

só (csipet)

0,5 csomag vaníliás cukor

0,5 csomag sütőpor

Desszert
Elkészítés:1 óra
Nehézségi szint:Közepes

Stollen

A tésztához áttörjük a túrót.
A 90g vajat habosra keverjük az 50g porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, a túrót, és jól kikeverjük.

Beleszórjuk a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, sót, darált mandulát, és jól összedolgozzuk kézzel. Félretesszük.
Apróra összevágjuk az aszalt gyümölcsöket, és a tésztába keverjük. Kézzel vastag, 20-25 cm-es cipót formázunk. Kéz éllel a tésztát hosszában a harmadánál erőteljesen benyomjuk.

Papírozott sütőlapra tesszük. Előmelegített 170 C°-os sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Sütőből kivéve a kalácsot beitatjuk az olvasztott vajjal, és alaposan megszórjuk porcukorral. Ha kihűlt, szeleteljük.