- lépés – A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és krumplinyomóval darabmentesre áttörjük.
- lépés – Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a búzafinomlisztet, egy jó nagy csipet sót, és az egészet összegyúrjuk.
- lépés – A tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, és 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk.
- lépés – A négyzetekre egy-egy fél szilvabefőttet helyezünk, megszórjuk az őrölt fahéjjal, és a tésztával befedjük úgy, hogy gombócot formálunk belőle.
- lépés – Amikor elkészült az összes gombóc, akkor egy nagy lábasban enyhén sós vizet forralunk. A gombócokat 5-8 perc alatt készre főzzük.
- lépés – Egy serpenyőben a zsemlemorzsát a vajon megpirítjuk, és a megfőtt gombócokat a vízből kivéve azonnal megforgatjuk benne.
Melegen tálaljuk, a gombócokat megszórhatjuk porcukorral.
Elkészítési idő: 60 perc munka + a krumpli hűlési ideje (kb. 1 óra)