Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(6 főre)

• 1 kg burgonya

• 1 db tojás

• 30-40 dkg REÁL búzafinomliszt (amennyit a krumplit felvesz, függ a burgonya keményítő tartalmától)

• REÁL vákuum só

• 1 üveg REÁL szilvabefőtt

• 2-3 tk. REÁL őrölt fahéj

• 5 dkg Falusi vaj

• 10 dkg zsemlemorzsa

Desszert
Elkészítés:60 perc
Nehézségi szint:Közepes

Szilvás gombóc

  1. lépés – A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és krumplinyomóval darabmentesre áttörjük.
  2. lépés – Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a búzafinomlisztet, egy jó nagy csipet sót, és az egészet összegyúrjuk.
  3. lépés – A tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, és 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk.
  4. lépés – A négyzetekre egy-egy fél szilvabefőttet helyezünk, megszórjuk az őrölt fahéjjal, és a tésztával befedjük úgy, hogy gombócot formálunk belőle.
  5. lépés – Amikor elkészült az összes gombóc, akkor egy nagy lábasban enyhén sós vizet forralunk. A gombócokat 5-8 perc alatt készre főzzük.
  6. lépés – Egy serpenyőben a zsemlemorzsát a vajon megpirítjuk, és a megfőtt gombócokat a vízből kivéve azonnal megforgatjuk benne.

Melegen tálaljuk, a gombócokat megszórhatjuk porcukorral.

Elkészítési idő: 60 perc munka + a krumpli hűlési ideje (kb. 1 óra)