Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)

Hozzávalók kb. 30-34 darab golyóhoz:

  • 50 dkg Reál túró
  • 25 dkg Reál búzafinomliszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag Reál Vanillincukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 3 tojás


A sütéshez:

  • 1 liter Reál napraforgó-étolaj


A sodóhoz:

  • 7 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dkg cukor
Desszert
Elkészítés:kb. 1 óra
Nehézségi szint:Könnyű

Túrófánk vaníliasodóval

Elkészítése:

1 lépés – A hozzávalókat egy tálba tesszük és az egészet jól összegyúrjuk. A tészta ragacsos lesz, de vizes kézzel könnyen formázható. – 7 perc
2. lépés – Egy lábasban 1 liter olajat felhevítünk.
3. lépés – A tésztából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk és a közepesnél egy kicsit magasabb hőfokon aranybarnára sütjük őket. A tészta magától megfordul, csak arra kell ügyelni, hogy ne ragadjon le a lábas aljára. – 30 perc
4. lépés – Miután megsült a fánk, szűrőkanállal kivesszük és papírtörlőn lecsepegtetjük. – 2 perc
5.lépés – A pudingport 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd összekeverjük a maradék tejjel, lábasba öntjük és közepes hőfokon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. – 8 perc
6. lépés – A folyós vaníliasodót a fánkkal tálaljuk.

Összes idő: 30 perc munka + 30 perc sütés
Adag: 4-6 adag