Elkészítése:
1 lépés – A hozzávalókat egy tálba tesszük és az egészet jól összegyúrjuk. A tészta ragacsos lesz, de vizes kézzel könnyen formázható. – 7 perc
2. lépés – Egy lábasban 1 liter olajat felhevítünk.
3. lépés – A tésztából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk és a közepesnél egy kicsit magasabb hőfokon aranybarnára sütjük őket. A tészta magától megfordul, csak arra kell ügyelni, hogy ne ragadjon le a lábas aljára. – 30 perc
4. lépés – Miután megsült a fánk, szűrőkanállal kivesszük és papírtörlőn lecsepegtetjük. – 2 perc
5.lépés – A pudingport 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd összekeverjük a maradék tejjel, lábasba öntjük és közepes hőfokon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. – 8 perc
6. lépés – A folyós vaníliasodót a fánkkal tálaljuk.
Összes idő: 30 perc munka + 30 perc sütés
Adag: 4-6 adag