Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(2 főre)

2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g

200 g vörösáfonya lekvár

1 ek. Karácsonyi fűszerkeverék (pl. kardamon, fahéj …)

1 tojás a kenéshez

olvasztott csokoládé

diófélék és szárított gyümölcsök

Desszert
Elkészítés:45 perc
Nehézségi szint:Közepes

Ünnepi magvas karácsonyfa leveles tésztából

A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
Az első tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és megkenjük a lekvárral. Rátesszük a második tésztát.

Egy éles késsel fa alakúra vágjuk. Az oldalaknál 2 cm mélyen bevágjuk, ezek lesznek az ágak. Az ágakat megcsavarjuk és végül az egészet tojással megkenjük.

A tészta maradékokat szintén megkenjük tojással.
A sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Végül olvasztott csokit csorgatunk rá és megszórjuk a diófélékkel, szárított gyümölcsökkel.

Tipp:
A karácsonyfát mogyorókrémmel vagy más ízű lekvárral is elkészíthetjük.