Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket.
A húst megmossuk, leitatjuk. A fokhagymából vágunk pár szeletet, és a húsba tűzdeljük. Sózzuk, megszórjuk köménymaggal, és tepsibe tesszük, úgy hogy a csontos oldala legyen felül. A maradék fokhagymát és a hagymát mellé, illetve rá szeleteljük. Meglocsoljuk olajjal, kevés vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben 160–180 fokon 30 percet sütjük. Sütés közben saját levével locsolgatjuk. 30 perc után megfordítjuk a húst, és a húsos oldalát szép pecsenyére sütjük. Közben locsolgatjuk, ha szükséges a vizet pótoljuk. Míg a hús sül, elkészítjük a tésztát.
A szalonnát kis kockára vágjuk, kiolvasztjuk, majd rátesszük a finomra vágott hagymát. Megfuttatjuk. Hozzáadjuk a szeletelt burgonyát, sót, fűszerpaprikát, erős paprikát és elkeverjük. Öntünk rá vizet, hogy ellepje és puhára főzzük. Amikor megpuhult, még melegen simára turmixoljuk. A sült zsírjából leveszünk 2 evőkanálnyit, megfuttatjuk rajta a kis kockára vágott paprikát, szeletelt zöldhagymát, és a tűzről levéve belekeverjük a petrezselymet. A tésztát bő, sós, lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük. A tésztát összekeverjük a burgonyakrém felével, tányérra halmozzuk, tetejére tesszük a megfuttatott zöldhagymát, paprikás petrezselymet. Mellé helyezzük a felszeletelt húst, amit szaftjával meglocsolunk. A maradék szaftot összekeverjük a félretett burgonyakrémmel, és mártásként a tányérra helyezzük.