Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
egy zsenge kínai kel fele (kb. 60 dkg)
jó arasznyi póréhagyma
2 piros húsú paprika
1 kisebb piros csilipaprika vagy fél kiskanál Univer Erős Pista
2 gerezd fokhagyma vagy fél kiskanál Univer fokhagymakrém
diónyi darab gyömbér
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál szezámmag
25 dkg kínai tészta (noodle)

4 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás
20 dkg natúr tofu
Főétel
Elkészítés:40 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Ázsiai tészta tofuval

A kelt kitorzsázzuk, kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, 3-4 milliméter vastagon fölszeleteljük, gyűrűire szedjük. A paprikát kicsumázzuk, negyedekbe vágjuk, 3 milliméter vastagon fölszeleteljük.

A csilipaprikát félbevágva kicsumázzuk, húsát apróra vágjuk, ahogyan a megtisztított gyömbért és a meghámozott fokhagymát is. Egy wokban az olajat kissé megforrósítjuk, az előzőeket kb. 1 perc alatt megfuttatjuk rajta – ha fokhagymakrémet használunk, azt csak az utolsó pillanatokban tegyük bele. Rádobjuk a pórét, a szezámmagot és a paprikát, kevergetve 2-3 percig pirítjuk, majd rárakjuk a kelt is. Nagy lángon keverve, rázogatva 6-8 perc alatt roppanósra sütjük.
A tésztát enyhén megsózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A roppanós zöldségekhez keverjük, a szójaszósszal ízesítjük, végül hozzáadjuk az 1,5 centis kockákra vágott tofut is.

Inkább rázogatva, mint keverve jól összeforgatjuk, ha kell utánasózzuk, és azonnal tálaljuk, még mielőtt a tészta a zöldségragu ízes levét mind magába szívná.