A babot beáztatjuk előző este. A csülköt megmossuk, és feltesszük főni a babérlevéllel. Amikor már félig puha a csülök (de az sem baj, ha puhább), beletesszük a lemosott babot. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a köménymagot, és a zúzott fokhagymát. Elkeverjük, és beleöntjük a babhoz. Ha a bab félig puha, beletesszük a tisztított kockázott zöldségeket.
Amikor megpuhult a csülök, kivesszük, kicsit várunk, hogy hűljön, és összevágjuk kisebb kockákra, majd félretesszük.
A babon pótoljuk az elfőtt vizet, ha szükséges, sózzuk. Erős paprikát tehetünk bele, és rászórjuk a fűszerpaprikát. Amikor megpuhult a bab, beleszórjuk a tésztát, és készre főzzük. Az elkészült levesbe visszatesszük a félretett, összevágott csülökhúst.
Tálaláskor tetejére tejfölt teszünk. A tésztát külön is ki lehet főzni sós vízben, és tálaláskor beletenni.