Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
  • 20 dkg REÁL sárgaborsó  
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • só ízlés szerint 
  • 1,2-1,5 liter víz 
  • 20 dkg vékonyra szeletelt kolbász 
Leves
Elkészítés:80 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Sárgaborsóleves kolbászchips-szel

Elkészítése:  

1.lépés – A sárgaborsót átmossuk, majd egy lábasban a vízzel együtt feltesszük főni. Sóval és a lereszelt fokhagymával ízesítjük, majd addig főzzük, ameddig a sárgaborsó teljesen megpuhul. Ekkor a levest botmixerrel összeturmixoljuk. – 65 perc  

2.lépés – A sütőt 180 fokra előmelegítjük. – 5 perc 

3.lépés – A kolbász szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd az előmelegített sütőben a szeletek vastagságától függően 5-7 perc alatt ropogósra sütjük. – 10 perc 

4.lépés – A levest a ropogós kolbásszal tálaljuk.  

Összes idő: 20 perc munka + 60 perc főzés