Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
  • 80 dkg zellergumó
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 kisebb fej vöröshagyma 
  • 1 ek olaj 
  • 1,2-1,5 liter víz 
  • só ízlés szerint 
  • 1 ek morzsolt tárkony 
  • 8 ek REÁL levesgyöngy 
Leves
Elkészítés:kb. 3 óra
Nehézségi szint:Könnyű

Tárkonyos sült zellerkrémleves levesgyönggyel

Elkészítése:  

1.lépés – A sütőt előmelegítjük 160 fokra. – 5 perc 

2.lépés – A zellergumót alufóliába becsomagoljuk és az előmelegített sütőben 120 perc alatt teljesen puhára sütjük. – 125 perc 

3.lépés – A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon 10 perc alatt megpároljuk. – 15 perc 

4.lépés – A kihűlt zellergumót megpucoljuk, feldaraboljuk és a lereszelt fokhagymával együtt a megpárolt hagymához adjuk. Felöntjük a vízzel, megsózzuk, tárkonnyal ízesítjük és 15 percig főzzük. – 25 perc 

5.lépés – A levest összeturmixoljuk és a levesgyönggyel tálaljuk. – 5 perc   

Összes idő: 20 perc munka + 120 perc sütés + zellerhűtés + 15 perc levesfőzés