Elkészítése:
1.lépés – A sütőt előmelegítjük 160 fokra. – 5 perc
2.lépés – A zellergumót alufóliába becsomagoljuk és az előmelegített sütőben 120 perc alatt teljesen puhára sütjük. – 125 perc
3.lépés – A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon 10 perc alatt megpároljuk. – 15 perc
4.lépés – A kihűlt zellergumót megpucoljuk, feldaraboljuk és a lereszelt fokhagymával együtt a megpárolt hagymához adjuk. Felöntjük a vízzel, megsózzuk, tárkonnyal ízesítjük és 15 percig főzzük. – 25 perc
5.lépés – A levest összeturmixoljuk és a levesgyönggyel tálaljuk. – 5 perc
Összes idő: 20 perc munka + 120 perc sütés + zellerhűtés + 15 perc levesfőzés