Elkészítése:
- lépés – A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és az olajon megpároljuk 10 perc alatt. -15 perc
- lépés – Ezalatt a kolbászt felkarikázzuk, majd a hagymához adjuk, kicsit megpirítjuk. – 5 perc
- lépés – A babot átmossuk és a csülökkel együtt a hagymás kolbászos keverékhez adjuk. Felöntjük 3 liter vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a pirospaprikát, a paradicsomot és fedő alatt 2,5-3 óra alatt addig főzzük (kuktában 1 óra), amíg a bab és a csülök megpuhul. – 150 perc
- lépés – A csülköt kivesszük a lábasból, lefejtjük róla a húst, kisebb darabokra szedjük és visszatesszük a levesbe. – 5 perc
- lépés A levest sózzuk, ha szükséges (a füstölt hús sósságán túl). A zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk és a leveshez adjuk, majd 20 perc alatt puhára főzzük. -30 perc