Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(8 főre)



  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek REÁL Finomított napraforgó-étolaj
  • 1 füstölt csülök (kb 1,3 kg)
  • 20 dkg Falusi füstölt kolbász
  • 20 dkg sárgarépa
  • 30 dkg petrezselyemgyökér
  • 30 dkg burgonya
  • 1 kisebb paradicsom
  • 50 dkg REÁL fejtett szárazbab
  • 2 tk REÁL őrölt piros fűszerpaprika
  • 1 kk REÁL őrölt fűszerkömény
  • 4-5 babérlevél
  • só ízlés szerint
Leves
Elkészítés:3 óra és 30 perc
Nehézségi szint:Közepes

Jókai bableves

Elkészítése:

  1. lépés – A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és az olajon megpároljuk 10 perc alatt. -15 perc
  2. lépés – Ezalatt a kolbászt felkarikázzuk, majd a hagymához adjuk, kicsit megpirítjuk. – 5 perc
  3. lépés – A babot átmossuk és a csülökkel együtt a hagymás kolbászos keverékhez adjuk. Felöntjük 3 liter vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a pirospaprikát, a paradicsomot és fedő alatt 2,5-3 óra alatt addig főzzük (kuktában 1 óra), amíg a bab és a csülök megpuhul. – 150 perc
  4. lépés – A csülköt kivesszük a lábasból, lefejtjük róla a húst, kisebb darabokra szedjük és visszatesszük a levesbe. – 5 perc
  5. lépés A levest sózzuk, ha szükséges (a füstölt hús sósságán túl). A zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk és a leveshez adjuk, majd 20 perc alatt puhára főzzük. -30 perc