Elkészítés:
- lépés – A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. – 15 perc
- lépés – A megfőtt és kihűlt rizst összekeverjük az aprított aszalt paradicsommal, a feldarabolt olajbogyóval, a petrezselyemzölddel, az olívaolajjal, a citrom levével és hűtőben pihentetjük 30-40 percet tálalás előtt. – 40 perc
- lépés – A húst és a cukkinit felkockázzuk, majd összeforgatjuk az olajjal, a fokhagymagranulátummal és a kakukkfűvel. – 10 perc
- lépés – A hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk. – 5 perc
- lépés – A húst, a cukkinit, a hagymát fanyársakra húzzuk és grillen minden oldalán gyakori forgatás mellett megsütjük. –15 perc
- lépés – A megsült nyársakat a rizssalátával tálaljuk.
Összes idő: 45 perc + rizs hűlési ideje