Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(5 főre)
50 dkg főtt csicseriborsó (lehet konzerv csicseriborsó is)
2 közepes sárgarépa
1-1 nagy zöld és piros húsú paprika
30 dkg darabolt konzervananász
10 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy
1 kisebb szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma vagy 1 csapott kiskanál Univer fokhagymakrém
4 evőkanál olaj
8 evőkanál Univer ketchup
6 evőkanál 6%-os vörösborecet
2-2 evőkanál méz és kristálycukor
2 evőkanál étkezési kukoricakeményítő
3 dl víz
2-3 evőkanál sötét szójaszósz
fél kiskanál Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany

a díszítéshez: Univer Karikás Pista
Leves
Elkészítés:35 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Édes-savanyú csicseriborsó

A főtt vagy konzerv csicseriborsót lecsöpögtetjük. Fontos: így, főzve kell 50 dekának lennie.

A sárgarépát megtisztítjuk, a kétféle paprikát kicsumázzuk. Előbbit 2 milliméter vastagon fölszeleteljük, utóbbiakat nem egészen kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az ananászt és a bambuszrügyet lecsöpögtetjük. A pórét tisztítás után fölszeleteljük. A fokhagymát présen áttörjük.

A répát, a paprikát meg a pórét egy nagy serpenyőben vagy wokban, a kissé megforrósított olajon, nagy lángon 6-8 perc alatt roppanósra pirítjuk-pároljuk. Az utolsó 2-3 percre a fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután belekerül a lecsöpögtetett csicseriborsó, az ananász és a bambuszrügy is.

Közben a ketchupot, a borecetet, a mézet, a cukrot meg a keményítőt a vízzel összekeverjük. Az előzőekre öntjük, a szójaszósszal és az Erős Pistával ízesítjük, megsózzuk. 3-4 percig forraljuk, ha túlságosan besűrűsödne, 1-2 decinyit hozzáöntünk a konzervananász levéből. Azonnal tálalható, külön köretet nem igényel. Díszíthetjük Karikás Pistával is.