Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
500 g gomba
1 nagy fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
chili, friss petrezselyemzöld, só, bors ízlés szerint
2 teáskanál fekete bors
2 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál olívaolaj
15 dkg MEGGLE Márkázott Vaj
200 ml MEGGLE Főzőtejszín 10%
250 ml száraz fehérbor
2 db leveskocka (opcionális)
1,5 liter víz
2 csapott evőkanál liszt
Leves
Elkészítés:45 perc
Nehézségi szint:Közepes

Fehérboros gombakrémleves

A gomba egy részét felszeleteljük, a többit felaprítjuk a vöröshagymával és a fokhagymával együtt. A fazékban felolvasztjuk a Meggle Márkázott Vajat egy kevés olajjal, rátesszük a hagymát, majd a gombát. Körülbelül 5 perc dinsztelés után a szeletelt gombákat kivesszük. Felöntjük vízzel és belemorzsoljuk a leveskockákat.

Negyedóra múlva beleöntjük a bort, elkeverjük a Meggle Főzőtejszínt egy kevés forró levessel, majd visszaöntjük és egy botmixerrel pépesítjük az egészet. Ezután adjuk hozzá a lisztet szintén egy kevés levessel elkeverve, hogy ne csomósodjon, majd ezt is beleöntük a levesbe. Belevágjuk a chilit ízlés szerint, jól elkeverjük és összeforraljuk még egyszer.

A tálalásnál a levesre rakjuk a szeletelt sült gombát és petrezselyemzöldet. Sajtos pirítóssal ajánljuk.