A gomba egy részét felszeleteljük, a többit felaprítjuk a vöröshagymával és a fokhagymával együtt. A fazékban felolvasztjuk a Meggle Márkázott Vajat egy kevés olajjal, rátesszük a hagymát, majd a gombát. Körülbelül 5 perc dinsztelés után a szeletelt gombákat kivesszük. Felöntjük vízzel és belemorzsoljuk a leveskockákat.
Negyedóra múlva beleöntjük a bort, elkeverjük a Meggle Főzőtejszínt egy kevés forró levessel, majd visszaöntjük és egy botmixerrel pépesítjük az egészet. Ezután adjuk hozzá a lisztet szintén egy kevés levessel elkeverve, hogy ne csomósodjon, majd ezt is beleöntük a levesbe. Belevágjuk a chilit ízlés szerint, jól elkeverjük és összeforraljuk még egyszer.
A tálalásnál a levesre rakjuk a szeletelt sült gombát és petrezselyemzöldet. Sajtos pirítóssal ajánljuk.