Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
80 g Gyermelyi 8 tojásos csipet
250 g csirkemáj
100 g vegyes erdei gomba
80 g póréhagyma
1 db sárgarépa
0,5 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
só, őrölt bors
Leves
Elkészítés:45 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Gombaleves csirkemájjal, csipettel

A megtisztított csirkemájat leforrázzuk, majd lemossuk, és daraboljuk.
Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket, gombát, a hagymát gorombára, a sárgarépát négyfelé, majd szeletekre vágjuk. A gombákat szeleteljük.

Olajon megfuttatjuk a sárgarépát, majd rátesszük a hagymát, elkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Sózzuk, borsozzuk, 1 percig összepirítjuk. Felengedjük alaplével vagy vízzel. Amikor forr, beletesszük a gombát és a petrezselymet. Rövid ideig kíméletesen összefőzzük.

Tálaláskor külön kifőtt csipet tésztát adunk hozzá.