Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)

80 g Gyermelyi 8 tojásos csipet

250 g csirkemáj

100 g vegyes erdei gomba

80 g póréhagyma

1 db sárgarépa

0,5 dl olívaolaj

1 csokor petrezselyem

só, őrölt bors

Leves
Elkészítés:45 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Gombaleves csirkemájjal, csipettel

A megtisztított csirkemájat leforrázzuk, majd lemossuk, és daraboljuk.
Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket, gombát, a hagymát gorombára, a sárgarépát négyfelé, majd szeletekre vágjuk. A gombákat szeleteljük.

Olajon megfuttatjuk a sárgarépát, majd rátesszük a hagymát, elkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Sózzuk, borsozzuk, 1 percig összepirítjuk. Felengedjük alaplével vagy vízzel. Amikor forr, beletesszük a gombát és a petrezselymet. Rövid ideig kíméletesen összefőzzük.

Tálaláskor külön kifőtt csipet tésztát adunk hozzá.