Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(6 főre)

500 g Gyermelyi búzafinomliszt

200 g húsos szalonna

800 g hagyma (vegyes)

0,5 dl olívaolaj

1 dl tejföl

4,5 dl tejföl

100 g sajt (reszelt)

1 csokor petrezselyem

1 teáskanál cukor

1 teáskanál só

őrölt fehérbors

20 g élesztő (friss)

Főétel
Elkészítés:1 óra
Nehézségi szint:Közepes

Hagymás tejfölös kemencés lángos

Az élesztőt elkeverjük a cukorral, majd kevés lisztet szórunk rá, és ráöntjük a langyos tejet. Felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, ráöntjük az olajat, beleteszünk 0,5 dl tejfölt és a felfutott élesztőt. Öntünk hozzá 1,5-2 dl langyos vizet és alaposan kidolgozzuk. Amikor jó szuszogós, meghintjük liszttel, letakarjuk, és a duplájára kelesztjük.

Ameddig kel a tészta, elkészítjük a hagymaragut.
Kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonnát, majd rátesszük, és megfuttatjuk a megtisztított, vastagabb fél karikára vágott hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, és puhulásig lassan pirítjuk. Rászórjuk a petrezselymet.

A kelt tésztát átgyúrjuk, átlevegőztetjük, 10 percig pihentetjük, majd egy nagy, kiolajozott tepsire kihúzzuk. Pihentetjük még 20 percig. Előmelegített 240 C°-os sütőbe tesszük, 10 percig sütjük, majd kivesszük. Megkenjük a maradék tejföllel, és rátesszük a hagymaragut. Megszórjuk a reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe 200 C°-ra, és pirosra sütjük a tetejét. Amikor megsült, tálaljuk.