Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
70 g Gyermelyi 8 tojásos eperlevél
250 g csirkemell vagy csirkecombfilé
100 g póréhagyma
100 g szárzeller
100 g piros húsú paprika
50 g vaj
1dl tejszín
1 csokor petrezselyem
só, frissen őrölt bors
Leves
Elkészítés:1 óra
Nehézségi szint:Könnyű

Zelleres csirkeraguleves eperlevéllel

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagymát hosszában négyfelé vágjuk, majd keresztben vékonyan szeleteljük. A paprikát kis kockákra vágjuk. A szárzellert vékonyra szeleteljük.

A letisztított, megmosott húst kis kockákra vágjuk. Vajon fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a hagymát, paprikát, és 1-2 percig összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Felengedjük alaplével vagy vízzel. Beletesszük a szárzellert, és kíméletesen összeforraljuk. Amikor a hús puha, kiveszünk a léből, összekeverjük a tejszínnel, majd a tejszínes levest belekeverjük a levesbe. Amint forr, levesszük. Hozzáadjuk a gorombára összevágott petrezselymet, és ha szükséges, fűszerezzük. Eperlevéllel tálaljuk, amit a levesben vagy külön főzünk ki.