A kacsacombokat megtisztítjuk, megmossuk, és leszárítjuk. Besózzuk, és félretesszük 1 órára.
A hagymát, almát, fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk, és beletesszük egy akkora hőálló edénybe, amibe épp elférnek a combok, és van teteje. A zöldségágyra rátesszük a húst, megkenjük zsírral, és kevés vizet öntünk alá. Lefedve 160 C°-on sütjük, míg majdnem teljesen puha nem lesz. Akkor levesszük a fedőt, és 200-200 C°-ra tekerjük a sütőt, és ropogósra pirítjuk a combokat.
Ameddig sül a hús, elkészítjük a többi hozzávalót.
A meggyhez felére beforraljuk a bort.
Kisebb edénybe beletesszük az olajat, és megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a reszelt fokhagymát. Ráöntjük a beforralt bort, majd hozzáadjuk a cukrot, sót, gyömbért, csillagánizst, fahéjat, szegfűszeget, kikapart chilit. Összeforraljuk, és végül beleöntjük a meggyet. Nagyon kíméletesen főzzük 40 percig. Ha szükséges, pici vizet tehetünk alá, ha a meggyből nem jön ki elegendő lé. Kevergetjük, és megnyomkodjuk villával, hogy kissé törjön. Amikor jó sűrű, lekváros, levesszük.
A tésztafánkhoz csomómentesre keverjük össze az anyagokat. A kikevert masszát 12 egyforma formába töltsük bele. Ha szilikonformát használunk, akkor elég kiolajozni, ha más formát használunk, akkor kiolajozni és kilisztezni is szükséges, mert különben nem jön ki a sült fánk a formából. A formát előmelegített 200 C°-os sütőbe tesszük, és 20-25 percig sütjük. A fánkok legyenek szép barnák, és nagyon roppanós kemények.
Amikor a fánkok elkészültek, kivesszük a sütőből. Amint lehet, a formából is kiemeljük, majd pihentetjük 3-4 percig, ez alatt visszapuhulnak.
A sült combokat kivesszük, pihentetjük 5-8 percig, majd tálaljuk a tésztafánkkal, meggyel. Szafttal locsoljuk meg.