A tésztát sós lobogó vízben megfőzzük, majd hideg vízzel lemossuk. Letakarva félretesszük.
A zellert vékony metéltre vágjuk, és lobogó vízben fél percig főzzük, majd egyből hidegvízben lehűtjük.
A szárzellert és az almát vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot negyedeljük.
Keverőtálba kikeverjük a mustárt, sót, borsot, olajat és a joghurtot. Majd beletesszük a kaprot, a leöblített összevágott kapribogyót.
Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, a csíkokra vágott zellereket, az almát és a paradicsomot. Összeforgatjuk, ha szükséges, még ízesítjük.
Egy órát hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt beleforgatjuk a friss zöld salátaleveleket, tányérra tesszük, majd rárendezzük a füstölt halszeleteket.