Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
500g Gyermelyi 4 tojásos spagetti
100 g apró gomba
100 g sárgarépa
100 g szárzeller
100 g cukkini
50 g borsóhüvely
40 g pirított gorombára tört kesudió
4 db kacsamell
2-3 ek világos szójaszósz
1 kis darab gyömbér reszelve
3 gerezd fokhagyma
1 db kápia paprika

Főétel
Elkészítés:1 óra és 30 perc
Nehézségi szint:Közepes

Kesudiós zöldséges tészta kacsamellel

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
A kacsamellet megtisztítjuk, a hártyákat eltávolítjuk. A bőrét bevagdossuk. Serpenyőben bőrrel lefele kíméletesen sütjük, hogy a zsír kiolvadjon. A serpenyőből a zsírt folyamatosan leöntjük, és félretesszük. Amikor csak 1-2 mm vastag a zsír megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.

A húst kíméletesen lassan sütjük, hogy rózsaszín, és szaftos legyen, 60 fokos sütőbe tesszük legalább 70-80 percre.

Közben a zöldhagymát, sárgarépát, zellert, paprikát, cukkinit vékony metéltre vágjuk, a gomba maradhat egészben, ha apró, ha nagyobbak szeleteljük, a borsóhüvelyeket 4 fele vágjuk.
A tésztát megfőzzük a szokásos módon, sós vízben roppanósra, majd leszűrjük, de nem mossuk le.

A kacsa kiolvadt zsírján megfuttatjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd rátesszük az összevágott zöldségeket. Gyorsan erős lángon 2-3 perc alatt megpirítjuk. Rátesszük a reszelt gyömbért, szójaszószt, ízlés szerint chili paprikát, sót, pici vizet összefőzzük 2-3 percet, majd tálalás előtt összeforgatjuk a tésztával.

A melleket kivesszük a sütőből és forró serpenyőben 2-3 perc alatt ismét körbesütjük, hogy a bőre roppanjon, és jó sült íze legyen. Serpenyőből kivéve pihentetjük 2-3 percet, majd szeleteljük, kicsit sózzuk, és a kitálalt tészta mellé tálaljuk. Tetejére kesudiót szórunk.