A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
A kacsamellet megtisztítjuk, a hártyákat eltávolítjuk. A bőrét bevagdossuk. Serpenyőben bőrrel lefele kíméletesen sütjük, hogy a zsír kiolvadjon. A serpenyőből a zsírt folyamatosan leöntjük, és félretesszük. Amikor csak 1-2 mm vastag a zsír megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
A húst kíméletesen lassan sütjük, hogy rózsaszín, és szaftos legyen, 60 fokos sütőbe tesszük legalább 70-80 percre.
Közben a zöldhagymát, sárgarépát, zellert, paprikát, cukkinit vékony metéltre vágjuk, a gomba maradhat egészben, ha apró, ha nagyobbak szeleteljük, a borsóhüvelyeket 4 fele vágjuk.
A tésztát megfőzzük a szokásos módon, sós vízben roppanósra, majd leszűrjük, de nem mossuk le.
A kacsa kiolvadt zsírján megfuttatjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd rátesszük az összevágott zöldségeket. Gyorsan erős lángon 2-3 perc alatt megpirítjuk. Rátesszük a reszelt gyömbért, szójaszószt, ízlés szerint chili paprikát, sót, pici vizet összefőzzük 2-3 percet, majd tálalás előtt összeforgatjuk a tésztával.
A melleket kivesszük a sütőből és forró serpenyőben 2-3 perc alatt ismét körbesütjük, hogy a bőre roppanjon, és jó sült íze legyen. Serpenyőből kivéve pihentetjük 2-3 percet, majd szeleteljük, kicsit sózzuk, és a kitálalt tészta mellé tálaljuk. Tetejére kesudiót szórunk.