Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(1 főre)
  • 1 csomag Nissin Soba Classic tészta
  • 80 g sertéshús
  • 2 db shiitake gomba
  • 1 kis db sárgarépa
  • 2-3 db káposztalevél
  • 1 ek. növényi olaj
  • savanyított vörös gyömbér (elhagyható)
Főétel
Elkészítés:30 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Klasszikus Yakisoba

Elkészítés:

Szeleteljük fel vékony csíkokra a sertéshúst, a shiitake gombát és a sárgarépát, a káposztát pedig kockázzuk fel. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és a sertéshúst pirítsuk aranybarnára. Adjuk hozzá a sárgarépát és a káposztát, majd pirítsuk enyhén puhára. Adjuk hozzá a shiitake gombát is, aztán a hozzávalókat pirítsuk együtt további 1 percig. Sóval és borssal ízesítsük majd, tegyük félre.

Forraljunk fel 250 ml vizet egy serpenyőben! Tegyük bele a megfelelő méretre tört tésztát és a csomagban található szárított újhagymát. Főzzük 2-3 percig, amíg a víz már majdnem elpárolog.

Adjuk hozzá az előre lepirított hozzávalókat és a szószos tasak tartalmát, majd főzzük és süssük a víz teljes elpárolgásáig.

Ízlés szerint díszítsük savanyított gyömbérrel.

TIPP

Vegetáriánus változat esetén használjunk sült tofut.