Megtisztítjuk a burgonyát és a hagymát. Finomra vágjuk a hagymát, a burgonyát hosszában negyedeljük, majd azokat vékony lapokra vágjuk. Olajon megfuttatjuk a hagymát, levesszük a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük és 1-2 dl vízzel felengedjük.
A tűzre visszatéve beleszórjuk a szeletkékre vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, és gyakori kevergetés mellett letakarva pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Amikor a burgonya puha, levesszük. Összekeverjük a sós vízben kifőtt, enyhén leöblített tésztával, sózzuk, borsozzuk, és összemelegítjük. Teflon serpenyőben le is lehet kicsit pirítani, akkor ízletesebb. Amikor elkészült, tálaljuk.
Mellé tesszük a fokhagymás szeletet.
A megtisztított, megmosott, leszárított húst szeleteljük, sózzuk, és kevés olajon megsütjük. A vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a gorombára vágott petrezselymet, és beledobjuk a félbevágott paradicsomokat. Elkeverjük, és ráöntjük a húsra. Pihentetjük 2-3 percig, és szaftjával tálaljuk.