Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)

A bolognai raguhoz:

  • 50 dkg sertéshús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 2 tk REÁL őrölt piros fűszerpaprika
  • fél tk REÁL őrölt fahéj
  • 1 tk morzsolt szárított oregánó
  • só ízlés szerint
  • 1 üveg REÁL sűrített paradicsom
  • 1,5 dl víz


A lángoshoz:

  • 50 dkg búzafinomliszt
  • 1 tk só
  • fél tk cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 1 liter REÁL étolaj a sütéshez


A tálaláshoz:

  • 15 dkg reszelt sajt (trappista, gouda)
Főétel
Elkészítés:90-120 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Lángos bolognai raguval

  1. lépés – A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a vizet. A tésztát összegyúrjuk és addig dagasztjuk kézzel vagy géppel, ameddig a felülete sima és fényes lesz. – 10 perc
  2. lépés – A tésztát lefedjük folpack-kal és egy konyharuhával, majd duplájára kelesztjük. Ez hőmérséklettől függően 1-1,5 óra.
  3. lépés – A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és az olajon 10 perc alatt puhára pároljuk. – 15 perc
  4. lépés – Hozzáadjuk a húst, megsózzuk és átpirítjuk. – 5 perc
  5. lépés – A megpirult húst piros paprikával, fahéjjal, oregánóval ízesítjük, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, a vizet, majd az egészet összekeverjük, és közepes hőfokon 30 perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, sóval ízesítjük. – 30 perc
  6. lépés – Az olajat egy lábasban felhevítjük. – 3 perc
  7. lépés – A megkelt tésztából teniszlabda méretű golyókat csípünk. Megformázzuk, és a forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. – 10 perc
  8. lépés – A megsült lángosokat a bolognai raguval és reszelt sajttal tálaljuk.