Elkészítése:
- lépés – A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk és egy kevés olajon megpirítjuk – 10 perc
- lépés – Ameddig párolódik a hagyma, a paradicsomot felkockázzuk. A paprikát kicsumázzuk és feldaraboljuk, majd a paradicsommal együtt a hagymához adjuk. Belereszeljük a megpucolt fokhagymát, és 20 perc alatt készre főzzük a lecsót. – 30 perc
- lépés – A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a debreceni kolbászokat 15 perc alatt megsütjük, miközben a lecsó fő. – 20 perc, a lecsó főzési ideje alatt
- lépés – Amikor a lecsó elkészült, átöntjük egy nagy serpenyőbe, beleütjük a tojásokat, és további 8 percig főzzük. A debreceni kolbásszal tálaljuk. – 10 perc
Tipp: a debreceni helyett Falusi bécsi virslit is adhatunk hozzá
Összes idő: 40 perc