Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
6 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
80 dkg sárgahúsú zöldpaprika
50 dkg paradicsom
só, frissen őrölt bors
fél pár Gyulai Kolbász

A túrógombóchoz:
25 dkg zsírosabb túró
1 tojás
2 jó evőkanál rétesliszt
só, frissen őrölt bors
1 csokor friss kapor
Főétel
Elkészítés:45 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Lecsó túrógombóccal

A kicsi kockákra darabolt füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, rászórjuk a szeletelt vöröshagymát és összepirítjuk. Ekkor rászórjuk a megmosott, kimagozott fél karikákra szeletelt zöldpaprikát, a megmosott szeletelt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük és lefedve, lassú tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor beleszórjuk a felkarikázott Gyulai füstölt kolbászt, felöntjük 1 deci vízzel és kicsit roppanósra pároljuk.

Közben a túrógombóchoz, a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a réteslisztet, sóval, borssal, az aprított kaporral ízesítjük, és jól összekeverjük. 10 percet pihentetjük, majd fazékban sós vizet forralunk, beletesszük a vizes kézzel dió nagyságúra formázott túrógombócokat és megfőzzük. Végül leszűrjük, lecsepegtetjük, a kész lecsóra szedjük és rázogatva összeforgatjuk, hogy a túrógombócok egybe maradjanak.
Forrón tálaljuk.

Jó tanács:
A túrógombócnál készítsünk próbafőzést. Egy gombócot tegyünk a sós forró vízbe, ha szétesik túl lágy, keverjünk még 1-2 evőkanál lisztet a túrómasszába.