Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)

6 dkg füstölt szalonna

1 fej vöröshagyma

80 dkg sárgahúsú zöldpaprika

50 dkg paradicsom

só, frissen őrölt bors

fél pár Gyulai Kolbász


A túrógombóchoz:

25 dkg zsírosabb túró

1 tojás

2 jó evőkanál rétesliszt

só, frissen őrölt bors

1 csokor friss kapor

Főétel
Elkészítés:45 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Lecsó túrógombóccal

A kicsi kockákra darabolt füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, rászórjuk a szeletelt vöröshagymát és összepirítjuk. Ekkor rászórjuk a megmosott, kimagozott fél karikákra szeletelt zöldpaprikát, a megmosott szeletelt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük és lefedve, lassú tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor beleszórjuk a felkarikázott Gyulai füstölt kolbászt, felöntjük 1 deci vízzel és kicsit roppanósra pároljuk.

Közben a túrógombóchoz, a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a réteslisztet, sóval, borssal, az aprított kaporral ízesítjük, és jól összekeverjük. 10 percet pihentetjük, majd fazékban sós vizet forralunk, beletesszük a vizes kézzel dió nagyságúra formázott túrógombócokat és megfőzzük. Végül leszűrjük, lecsepegtetjük, a kész lecsóra szedjük és rázogatva összeforgatjuk, hogy a túrógombócok egybe maradjanak.
Forrón tálaljuk.

Jó tanács:
A túrógombócnál készítsünk próbafőzést. Egy gombócot tegyünk a sós forró vízbe, ha szétesik túl lágy, keverjünk még 1-2 evőkanál lisztet a túrómasszába.