Finom őszi komfort étel, sok zöldséggel és szaftos csirkével. Vacsorára és ebédre is szuper választás.
Elkészítés
- Öntsük le a levét a csicseriborsó konzervnek, és tegyük félre (a levét is).
- Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Pirítsuk körbe 10-14 perc alatt az enyhén sózott csirkemelleket, amíg egyenletes pörzsréteget kapunk. Ha elkészült, vegyük ki a csirkemelleket a serpenyőből és tegyük félre.
- Vágjuk fel az újhagymát vékony karikákra, a fokhagymát vékony szeletekre. Adjuk mindkettőt a forró serpenyőbe, majd mielőtt odakapna, keverjük hozzá a csicseriborsót.
- Adjuk hozzá a fűszereket, majd gyakran keverve pirítsuk pár percig. Ha elkezdene odakapni, öntsük fel a csicseriborsó levével! Mindig adjunk hozzá annyit, hogy ne szárazon legyen. Sózzuk ízlés szerint.
- Szeleteljük fel a csirkét, majd tegyük vissza a serpenyőbe a csicseriborsó mellé.
- Süssük együtt 6-7 percig, majd adjuk hozzá a megmosott, leszárított spenótot. Gyakran kavarva pirítsuk további 3-4 percig, majd tálaljuk forrón a maradék újhagymával.
Elkészítési tipp
- Ha egészben elősütjük a húst, majd pihentetés után szeleteljük, nem fog annyira kiszáradni, mint ha egyből apróra szelve sütnénk meg.
- Nem muszáj konzerv csicserit használni: bőséges mennyiségű vízben egy éjszakára be kell áztatni, majd másfél-két óra alatt puhára tudjuk mi is főzni.
- Inkább szaftos legyen a végére az étel, ne szárítsuk ki.