Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
  • 4 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 3 db csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 x 400 g csicseriborsó konzerv
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 200 g spenót
  • 4-6 szál újhagyma
  • bors
Főétel
Elkészítés:40 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Pirított csirkemell spenótos csicseriborsóval

Finom őszi komfort étel, sok zöldséggel és szaftos csirkével. Vacsorára és ebédre is szuper választás.

Elkészítés

  1. Öntsük le a levét a csicseriborsó konzervnek, és tegyük félre (a levét is).
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Pirítsuk körbe 10-14 perc alatt az enyhén sózott csirkemelleket, amíg egyenletes pörzsréteget kapunk. Ha elkészült, vegyük ki a csirkemelleket a serpenyőből és tegyük félre.
  3. Vágjuk fel az újhagymát vékony karikákra, a fokhagymát vékony szeletekre. Adjuk mindkettőt a forró serpenyőbe, majd mielőtt odakapna, keverjük hozzá a csicseriborsót.
  4. Adjuk hozzá a fűszereket, majd gyakran keverve pirítsuk pár percig. Ha elkezdene odakapni, öntsük fel a csicseriborsó levével! Mindig adjunk hozzá annyit, hogy ne szárazon legyen. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Szeleteljük fel a csirkét, majd tegyük vissza a serpenyőbe a csicseriborsó mellé.
  6. Süssük együtt 6-7 percig, majd adjuk hozzá a megmosott, leszárított spenótot. Gyakran kavarva pirítsuk további 3-4 percig, majd tálaljuk forrón a maradék újhagymával.

Elkészítési tipp

  • Ha egészben elősütjük a húst, majd pihentetés után szeleteljük, nem fog annyira kiszáradni, mint ha egyből apróra szelve sütnénk meg.
  • Nem muszáj konzerv csicserit használni: bőséges mennyiségű vízben egy éjszakára be kell áztatni, majd másfél-két óra alatt puhára tudjuk mi is főzni.
  • Inkább szaftos legyen a végére az étel, ne szárítsuk ki.