1. lépés – A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
2. lépés – A combokat besózzuk, beborsozzuk, majd a megpucolt fokhagymával, a rozmaringgal és a zsírral együtt egy tepsiben lefedve, az előmelegített sütőtőben 120 percig sütjük. – 5 + 120 perc
3. lépés – A káposztát vékonyan legyaluljuk, és egy nagy lábasban az olajjal együtt elkezdjük párolni. – 10 perc
4. lépés – A céklát leszűrjük, a céklalevet félretesszük, a céklát pedig kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a káposztához a céklalével és 2 dl vízzel együtt. Fahéjjal, sóval és 2 ek. mézzel ízesítjük, és fedő alatt 40-50 perc alatt megpároljuk. Amennyiben szükséges, további 1 dl vizet öntünk a főzés során a káposztához. – 10 perc + 50 perc
5. lépés – Miután a combok megpuhultak, a sütő hőfokát 180 fokra emeljük, és fedés nélkül további 15 percig pirítjuk a húst. – 15 perc
6. lépés – Az elkészült combokat a megpárolt céklás káposztával tálaljuk. – 5 perc
Összes idő: 30 perc munka + 145 perc sütés