Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
  • 4 db libacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek kacsazsír / libazsír
  • 1 szál friss rozmaring vagy 1 tk morzsolt szárított rozmaring
  • 8 csipet REÁL őrölt bors
  • só ízlés szerint


A káposztához:


  • 1 fej lilakáposzta (kb. 80 dkg)
  • 1 üveg REÁL cékla
  • 2-3 dl víz
  • 3 ek REÁL virágméz
  • 0,5 dl olaj
  • 1 tk REÁL őrölt fahéj
Főétel
Elkészítés:3 óra
Nehézségi szint:Közepes

Rozmaringos sült libacomb céklás lilakáposztával

1. lépés – A sütőt 150 fokra előmelegítjük.

2. lépés – A combokat besózzuk, beborsozzuk, majd a megpucolt fokhagymával, a rozmaringgal és a zsírral együtt egy tepsiben lefedve, az előmelegített sütőtőben 120 percig sütjük. – 5 + 120 perc

3. lépés – A káposztát vékonyan legyaluljuk, és egy nagy lábasban az olajjal együtt elkezdjük párolni. – 10 perc

4. lépés – A céklát leszűrjük, a céklalevet félretesszük, a céklát pedig kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a káposztához a céklalével és 2 dl vízzel együtt. Fahéjjal, sóval és 2 ek. mézzel ízesítjük, és fedő alatt 40-50 perc alatt megpároljuk. Amennyiben szükséges, további 1 dl vizet öntünk a főzés során a káposztához. – 10 perc + 50 perc

5. lépés – Miután a combok megpuhultak, a sütő hőfokát 180 fokra emeljük, és fedés nélkül további 15 percig pirítjuk a húst.  – 15 perc

6. lépés – Az elkészült combokat a megpárolt céklás káposztával tálaljuk. – 5 perc

Összes idő: 30 perc munka + 145 perc sütés