Elkészítése:
- lépés – A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük a borral és hagyjuk, hogy beszívja a folyadékot. – 5 perc
- lépés – A rizst felöntjük annyi húslevessel, ami ellepi és gyakori kevergetés mellett a rizst félkeményre főzzük, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a levest. – 30 perc
- lépés – A parajpürét felforraljuk, sózzuk és a megpucolt reszelt fokhagymával ízesítjük. – 5 perc
- lépés – A pürét a félkeményre főtt rizshez adjuk és addig főzzük, ameddig a rizs megpuhul. Ekkor belekeverjük a sajtot és sóval ízesítjük, ha szükséges. – 10 perc
- lépés – Miközben készül a rizottó, a hús szeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon egy forró serpenyőben mindkét oldalán 3-4 perc alatt megsütjük. – 8 perc
- lépés – A rizottót a megsült hússal tálaljuk.
Adag: 4 adag