Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
  • 25 dkg Reál rizs
  • 1 ek olaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 liter húsleves
  • 1 csomag fagyasztott Reál parajpüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 50 dkg csirkemellfilé (4 szelet)
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt bors
Főétel
Elkészítés:45-60 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Spenótos rizottó csirkemellel

Elkészítése: 

  1. lépés – A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük a borral és hagyjuk, hogy beszívja a folyadékot. – 5 perc
  2. lépés – A rizst felöntjük annyi húslevessel, ami ellepi és gyakori kevergetés mellett a rizst félkeményre főzzük, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a levest. – 30 perc
  3. lépés – A parajpürét felforraljuk, sózzuk és a megpucolt reszelt fokhagymával ízesítjük. – 5 perc
  4. lépés – A pürét a félkeményre főtt rizshez adjuk és addig főzzük, ameddig a rizs megpuhul. Ekkor belekeverjük a sajtot és sóval ízesítjük, ha szükséges. – 10 perc
  5. lépés – Miközben készül a rizottó, a hús szeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon egy forró serpenyőben mindkét oldalán 3-4 perc alatt megsütjük. – 8 perc
  6. lépés – A rizottót a megsült hússal tálaljuk.

Adag: 4 adag