Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
250 g Gyermelyi búzafinomliszt
600 g főtt, füstölt tarja
2 szál zöldhagyma
2 evőkanál olívaolaj
0,5 dl tej
1 kiskanál tej
1 evőkanál petrezselyem
1 teáskanál só
10 g élesztő
Főétel
Elkészítés:2 óra
Nehézségi szint:Közepes

Tésztában sült, főtt füstölt hús

Az élesztőt elkeverjük a cukorral, majd beletesszük a langyos tejet és 1 tk lisztet. Félretesszük, hogy felfusson. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a felfutott élesztőt, olajat, 1 dl langyos vizet, sót. A tésztát nagyon kidolgozzuk, majd lisztezzük, és letakarva langyos helyen vagy hűtőben hosszan duplájára kelesztjük. 

Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. 
A hagymát összevágjuk, és megfuttatjuk az olajon. A főtt sonkát hosszában kettévágjuk, és megformázzuk. A leeső részeket aprítógépbe tesszük, és pürét készítünk belőle. Összekeverjük a hagymával, petrezselyemmel, borssal. 

Amikor megkelt a tészta, átdolgozzuk, és lisztezett deszkára borítjuk. Kinyújtjuk 0,5 cm vastagra és 20 cm szélesre. A tészta hossza a sonkától függ. A tésztát a sonka méretének megfelelően vékonyan megkenjük a sonkakrémmel, majd rátesszük a sonkát, és a krémmel körben megkenjük. Beburkoljuk a tésztával, és lekenjük felvert tojással.

Pihentetjük 15 percig, majd sütőlemezre tesszük, és előmelegített 180 C°-os sütőbe tesszük, pirosra sütjük. Sütőből kivéve tálaljuk. Tehetünk mellé salátákat, és ízlés szerint reszelt tormát.