Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(8 főre)
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 kisebb fej édes káposzta
  • 80 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg REÁL rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek REÁL őrölt piros fűszerpaprika (a töltelékhez)
  • 1 kk REÁL őrölt fűszerkömény
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • REÁL asztali só
  • 20 dkg Falusi füstölt kolbász
  • 3 db REÁL babérlevél
  • 1 ek REÁL őrölt piros fűszerpaprika (a tetejére)
  • 1 liter víz
  • 1 doboz Falusi tejföl a tálaláshoz


Főétel
Elkészítés:2 óra
Nehézségi szint:Közepes

Töltött káposzta

Elkészítése: 

  1. lépés – A káposztát a torzsánál bevágjuk egy éles késsel, majd forrásban lévő vízben főzzük az egész fejet 1-2 percig. Ezután a külső leveleket könnyedén eltávolítjuk, a belső levelekkel további 1-2 percig forraljuk, majd az összes levelet eltávolítjuk. -15 perc
  2. lépés – A töltelék elkészítéséhez először a rizst enyhén sós bő vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. – 5 perc
  3. lépés – A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a fokhagymát pedig lereszeljük. A darált húst beletesszük egy keverőtálba, sóval, reszelt fokhagymával, frissen őrölt borssal, paprikával, köménnyel ízesítjük és összekeverjük a rizzsel. – 5 perc
  4. lépés – A húsos keverékből ovális gombócokat formálunk, és a káposztaleveleket megtöltjük vele. – 10 perc
  5. lépés – A savanyú káposzta felét egy nagy lábasba tesszük. Ráhelyezzük egymás mellé szorosan a megtöltött leveleket. Hozzáadjuk a felszeletelt kolbász és a tetejét befedjük a maradék savanyú káposztával, hozzáadjuk a babaérlevelet, megszórjuk még egy evőkanál piros paprikával, felöntjük 1 liter vízzel, és alacsony hőfokon, a forrástól számítva 1-1,5 óra alatt lefedve megfőzzük. Ha szükséges, időközben megsózzuk. – 90 perc
  6. lépés – Az elkészült töltött káposztát a tejföllel tálaljuk.