Elkészítése:
- lépés – A káposztát a torzsánál bevágjuk egy éles késsel, majd forrásban lévő vízben főzzük az egész fejet 1-2 percig. Ezután a külső leveleket könnyedén eltávolítjuk, a belső levelekkel további 1-2 percig forraljuk, majd az összes levelet eltávolítjuk. -15 perc
- lépés – A töltelék elkészítéséhez először a rizst enyhén sós bő vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. – 5 perc
- lépés – A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a fokhagymát pedig lereszeljük. A darált húst beletesszük egy keverőtálba, sóval, reszelt fokhagymával, frissen őrölt borssal, paprikával, köménnyel ízesítjük és összekeverjük a rizzsel. – 5 perc
- lépés – A húsos keverékből ovális gombócokat formálunk, és a káposztaleveleket megtöltjük vele. – 10 perc
- lépés – A savanyú káposzta felét egy nagy lábasba tesszük. Ráhelyezzük egymás mellé szorosan a megtöltött leveleket. Hozzáadjuk a felszeletelt kolbász és a tetejét befedjük a maradék savanyú káposztával, hozzáadjuk a babaérlevelet, megszórjuk még egy evőkanál piros paprikával, felöntjük 1 liter vízzel, és alacsony hőfokon, a forrástól számítva 1-1,5 óra alatt lefedve megfőzzük. Ha szükséges, időközben megsózzuk. – 90 perc
- lépés – Az elkészült töltött káposztát a tejföllel tálaljuk.